100 ballonnen als afscheid

100 ballonnen

Soms zijn het de kleine gebaren die een groots verschil maken bij het herdenken van een geliefde die ons is ontvallen. Onlangs mochten wij deel uitmaken van  een emotioneel en prachtig eerbetoon, waar 100 witte ballonnen werden losgelaten als een symbolische afscheidsgroet. Het was een hemelse herdenking van liefde en verlies die diep in mijn hart gegrift zal blijven.

De zon scheen fel aan de heldere blauwe hemel toen we ons verzamelden. 100 witte ballonnen stegen rustig op in de lucht, elk een vertegenwoordiging van een kostbare herinnering die vrienden en familie samen hadden gedeeld. De serene aanblik van de zwevende ballonnen voelde als een liefdevolle omhelzing van de overledene vanuit de hemel.

Iedereen had de mogelijkheid gehad om persoonlijke boodschappen en herinneringen op de ballonnen te schrijven voordat ze werden losgelaten. Eenvoudig, maar tegelijk persoonlijk. Ieders individuele herinnering vermengde zich met de andere, en samen vlogen ze naar de hemel. 

Toen de laatste ballon opsteeg, voelde je een mengeling van emoties: verdriet om het verlies, maar ook dankbaarheid voor de kostbare momenten die men samen had gedeeld. Het was een breekbaar en mooi moment, waarin iedereen de pijn van het afscheid samen droeg, wetende dat ze elkaar konden steunen tijdens dit rouwproces.

In de dagen die volgden, bleven de witte ballonnen in mijn gedachten. Het was meer dan alleen een symbolisch gebaar; het was een krachtige manier om afscheid te nemen en de overledene te eren, maar meer dan dat was het een sereen feest, met mensen die om elkaar gaven. En dat toonden. Het was een plakker op ieders ziel.

Op zoek naar een passend afscheid?

Bent u nog op zoek naar een passend afscheid voor uzelf of uw geliefde? Weet u niet goed waar te beginnen? Misschien kunnen wij u helpen.

Plan een afspraak in    of bel ons

Developer cta