Uitvaart regelen

Een naaste is overleden… 
Wat nu?

Het verlies van een dierbaar persoon raakt diep en kan overweldigend zijn. Er is vaak weinig tijd om het besef en het verdriet te laten bezinken, aangezien er meteen veel praktische zaken moeten worden geregeld. Juist daarom staan Andy en Caroline voor u klaar en nemen u mee om u doorheen deze moeilijke periode te gidsen en om u bij elke stap te ondersteunen en te begeleiden.

Regelen
65388102 320164065558904 6140931359213879296 n

Wij zorgen voor een unieke afscheid dat past bij uw dierbaar overledene

We geven de gepaste zorg aan uw dierbaar overledene en besteden hier veel aandacht aan.  
We creëren samen met u een mooi en uniek afscheid volgens uw wensen en die van uw dierbare...
 

Met wat kunnen we helpen?

We klaren graag uw vragen uit.

Bekijk meer vragen

Wat betekent transfer en opbaring?

Transfer: Het vervoeren van de overledenen van de plaats van overlijden naar ons funerarium voor verdere verzorging en/of opbaring. (Of het bv vervoeren van ons funerarium naar een crematorium naar keuze...)

Opbaring: Wanneer een persoon overlijdt, worden er kort na het overlijden natuurlijke processen in gang gezet die we moeten opvangen. Vooraleerst wordt er steeds een lichaamswassing gedaan. In geval de overledene een pacemaker heeft, zullen we deze voorafgaand verwijderen. Indien de familie nog een een begroeting aan de overledene wenst, wordt er aansluitend ook een opbaringsverzorging gedaan. Dit betekent dat de dierbaar overledene zal behandeld worden met diverse technieken om de begroeting zo waardig en sereen mogelijk te kunnen laten doorgaan.  Het gebeurt dat familie vraagt om zelf mee te helpen met de verzorging van de overledene. Indien dit opportuun is, kan dit absoluut voor ons...

Als zichzelf respecterende uitvaartondernemers staan wij zélf in voor de transfers, de verzorging en de opbaring van uw dierbaar overledene.  
Waar andere ondernemers er tegenwoordig meer en meer voor kiezen om deze taken uit te besteden aan externe firma's, geloven wij er in, dat nét deze taken eigen zijn aan ons beroep en de betrokkenheid naar de nabestaanden ten goede komt. 

Word ik persoonlijk begeleid of moet ik alles alleen regelen?

Elk afscheid is individueel. 
Dat betekent dat er telkens weer andere vragen en verwachtingen komen vanuit de nabestaanden. Wij begeleiden, sturen en ondersteunen u waar mogelijk en over het ganse traject. Ook administratief nemen wij u zoveel mogelijk taken uit handen. 
De verschillende aanvragen naar steden en gemeenten, toelatingen tot vervoer, -crematie of -begraven en anderen, nemen wij ook volledig over zodat u zich daar niet hoeft om te bekommeren in deze moeilijk momenten. 
Contact met bijvoorbeeld banken, pensioendienst behoren tot de privé-sfeer en daar kunnen wij niet concreet in ondersteunen. Uiteraard geven we graag advies over hoe u de zaken het beste aanpakt.
Dit geldt ook voor nalatenschappen, aanvragen attest van erfopvolging en/of aangifte van de nalatenschappen. U kan hiervoor ook contact opnemen met uw notaris of wij kunnen u desgewenst ook doorverwijzen naar consultants die dit samen met u kunnen opnemen.

Koffietafel of andere rouwmaaltijd

Wij bieden op dezelfde locatie verschillende opties aan voor wat betreft de rouwmaaltijd. 
In onze polyvalente zaal bieden we plaats aan ruim 70 zitplaatsen. 
Hier kan u onder meer de traditionele rouwmaaltijd of koffietafel nuttigen of een rouwreceptie laten doorgaan. 
Vanuit onze eigen keuken presenteren we u verschillende formules die we graag met u overlopen. 
Zowel de gekende broodjesmaaltijden als meer verfijnde en zelfs warme meergangen-gerechten behoren tot de mogelijkheid.

Waar haal ik de rouwbrieven vandaan en kan ik bij julie bloemen kopen?

Bij Ark Uitvaartzorg bieden we alles gecentraliseerd aan. 
Dat wil zeggen dat we ook letterlijk zélf zorgen voor het ontwerpen en drukken van alle rouwdrukwerk op dezelfde locatie. We investeerden hiervoor in een professionele digitale drukkerij.
Op die manier kunnen we snel en accuraat voldoen aan uw vragen en bijgevolg de rouwbrief of zeer persoonlijk gedachtenisprentje voor u ontwerpen en drukken. 
Een bijkomend voordeel hiervan is, dat we tijdens de vieringen in onze aula, snel prentjes kunnen bijdrukken mochten er meer aanwezigen zijn dan eerst verwacht op de uitvaart.

Via onze huisflorist kan er gezorgd worden voor bloemstukken en kransen (en zelfs abonnementsformules voor familie of kerkhof bij grotere bedragen). 
We bieden u op onze site hier een ruime keuze aan in hedendaagse-, klassieke- of persoonlijk stijl bloemstukken. Er is weinig wat we niet kunnen voorzien voor u.

Vanuit een persoonlijk principe verkopen we echter geen plastiek- of kunstbloemen (meer). Deze markt wordt immers gedomineerd door Aziatische massa-import, waar we vanuit ecologisch aspect niet achter staan. 
 

Bestel bloemen

Nog een vraag? Stel ze.

Zee

Eindeloze mogelijkheden

Vaak denken we dat een afscheid beperkt is in zijn mogelijkheden tot begraven en cremeren, met een finale plaats op een kerkhof. In België kan er echter veel meer. 
Wist u dat we regelmatig de vraag krijgen om een ceremonie te doen op een andere locatie zoals in eigen tuin? Van ceremonieel tot informeel, in een kerk, onze aula of op een andere unieke locatie. Er zijn talloze mogelijkheden om van die laatste reis iets onvergetelijks te maken. Heeft u voorkeur voor een persoonlijke locatie? Op een plaats met speciale betekenis voor u of uw dierbare? Wij kijken graag samen met u hoe we dat kunnen waarmaken.

Maak een afspraak

Regel een uitvaart die bij je geliefde past

Kerk geraardsbergen

Kerkelijke uitvaart

Een kerkelijke uitvaart is een diepgaand ritueel van troost en spirituele betekenis. Familie en vrienden komen samen in een prachtige kerkelijke omgeving om afscheid te nemen van hun dierbare en hoop te vinden in het geloof in het hiernamaals. Het versterkt de herinneringen in hun hart en biedt troost tijdens momenten van verdriet.

Ontdek hoe we te werk gaan

20230804 103924 ark Ine Dehandschutter

Uitvaart in onze aula

Met zorgvuldige aandacht voor detail, biedt onze aula een kalme sfeer waarin familie en vrienden samenkomen om afscheid te nemen en troost te vinden. Het is een ruimte die ontworpen is om warmte en verbondenheid te bieden, terwijl we gezamenlijk de herinneringen van de overledene vieren.

Bekijk onze aula

Shutterstock 491970772

Plechtigheid in intimiteit

Een uitvaart in beperkte kring is een intieme bijeenkomst, alleen voor naaste familie en vrienden. In deze warme setting kan u samen rouwen en persoonlijke herinneringen delen, waardoor de betekenisvolle en liefdevolle nagedachtenis van de overledene wordt geëerd. Samen met u geven we deze viering vorm op die manier die jullie het beste passen vinden.

Ontdek een voorbeeld

… of iets helemaal anders

Hieronder ziet u enkele bijzondere verhalen aan, die dienen als inspiratie. 
Omdat het ook helemaal anders, omdat elk afscheid op zichzelf uniek is.

Op zoek naar een passend afscheid?

Bent u nog op zoek naar een passend afscheid voor uzelf of uw geliefde? Weet u niet goed waar te beginnen? Misschien kunnen wij u helpen.

Plan een afspraak in    of bel ons

Developer cta