Over ons…

Deb14m

Een uitvaartonderneming starten is geen evidente keuze en men doet dit ook niet onvoorbereid. 
In 2015 reeds werden de eerste concrete stappen gezet om te starten met onze onderneming.
Dat ARK Uitvaartzorg op zo'n korte termijn zou uitgroeien tot een gerespecteerde en gevestigde waarde in Geraardsbergen en omstreken, had we nooit durven dromen.
We zijn dan ook oprecht dankbaar voor het dagelijkse vertrouwen dat getroffen families in ons stellen...
 

Lees hier ons verhaal

Onze missie

  • – Ondersteuning in Afscheid, Rouw en Kwaliteitszorg
  • – Afscheid - Met respect voor ieders waarden plannen wij samen met u de meest persoonlijke en unieke afscheidsviering aangepast aan uw wensen en budget.
  • – Rouw - Verlies is moeilijk ... Samen met onze rouwconsulent ondersteunen wij u in het verwerken van uw gemis.
  • – Kwaliteitszorg - Zorg dragen voor en streven naar perfecte dienstverlening in woord en daad is onze ambitie. Dit vanuit echtheid en gedegen persoonlijk engagement.
  • – We zijn er voor u...
  • – letterlijk 7/7 - 24u op 24u
  • – Elke dag opnieuw...
  • – Tot uw dienst
20230804 145127 ark Ine Dehandschutter 2

Family Values

Door ervaring hebben we zelf ondervonden hoe belangrijk en waardevol het kan zijn om al dan niet afscheid te mogen nemen op een heel persoonlijke manier als gezin en als familie...
We begrijpen dat dit proces verschillende emoties met zich meebrengt en we hebben gezien dat afscheid nemen soms een prachtige en bijzondere gebeurtenis kan zijn, maar we weten ook dat het soms heel anders kan verlopen indien de ondersteuning van de uitvaartondernemer niet toereikend is. 
Vanuit deze complexiteit en gevoeligheid streven we bij ARK Uitvaartzorg naar een waardig, mooi en uniek afscheid, met u en uw gezin en familie in het middelpunt rond uw dierbaar overledene, precies zoals u vooropstelt. 
We willen immers graag dat het afscheid een waardevolle en dankbare herinnering wordt voor iedereen die erbij betrokken is en dit proberen we te doen vanuit onze eigen waarden en normen als gezin. 
Met family values, 'familiewaarden' als ankerpunt...

2000 GOP 20230804 104703 ark Ine Dehandschutter

In Geraardsbergen

Ons funerarium is gelegen in de Groendreef in Geraardsbergen. Vanuit het principe: 'maximaal ontzorgen', hebben we er voor gekozen om ons gebouw zo in te richten dat men voor alle aspecten verbonden aan een uitvaart, hier bij ons terecht kan op één en dezelfde locatie. 
Door op deze manier gecentraliseerd te werken, kan u hier in ons funerarium terecht voor alle stadia van de uitvaart. Van de (vooraf)bespreking, het rouwdrukwerk en de begroeting, tot de viering  zelf, de rouwmaaltijd en alles daartussen. 
Spreek ons gerust aan mocht u met vragen zitten. 
We helpen u graag verder...

Untitle 1

Hoe gaan we te werk?

Ontzorgen betekent zo veel mogelijk zorgen wegnemen, ondersteunen en uit handen nemen, zodat u ruimte krijgt om afscheid te nemen.

Wij houden ons bezig met alle praktische beslommeringen, de administratieve verplichtingen en alles wat er bij het organiseren van een levensviering en rouwmaaltijd komt kijken. 
We moedigen u aan om ideeën en gevoelens met ons te delen over hoe u het afscheid ziet en wilt vormgeven. 
We willen graag weten welke muziek u passend vindt, en of er speciale foto's of herinneringen bestaan die waardevol voor u zijn. 
Hoe u de dingen ziet en of u speciale wensen heeft is belangrijk voor ons. 
Misschien heeft u zelfs een verhaal of brief die u graag zou willen (laten) voorlezen.
Uiteraard zijn dit maar een paar mogelijkheden en is er daarnaast veel denkbaar. 
Laat het ons weten, we staan achter u doorheen gans het proces en adviseren u graag...

We luisteren en horen, en voelen met u mee en begrijpen dat dit een emotionele en uitdagende tijd voor u is. 
We willen er daarom alles aan doen om dit proces zo zorgvuldig en betekenisvol vorm te geven en daarom blijven we ten allen tijden bereikbaar voor vragen, bedenkingen of suggesties. 
Want uw aanvoelen is onze leidraad...

Terwijl wij achter de schermen alles voorbereiden, geven we u als nabestaande de kans om uw dierbare nog te komen groeten. Naast de vooraf gemaakte afspraken, waar we ook de buitenwereld de kans geven om afscheid te nemen van uw dierbare, maken we doorheen de dagen voor de viering graag momenten vrij voor u, waarop u op uw tempo persoonlijk kan komen groeten in één van onze rouwkamers. Ook hier is uw aangeven onze leidraad. 

Viering1

Onze prioriteit is om u als nabestaande te ontzorgen en dat begint met goed naar u te luisteren en te horen wat u verwacht. 
Weet u het allemaal niet goed, dan zijn wij er om structuur te geven en alle mogelijkheden te duiden tijdens een gesprek waar we alle tijd voor nemen.
Op basis hiervan gaan we aan de slag voor u. 
Van opmaken van rouwbrieven, restaureren van foto's die u graag zou gebruiken tot het in-huis drukken van alle rouwdrukwerk. Geen voorgesneden koek, maar alle vrijheid om keuzes te maken, in vorm, inhoud, beeld en muziek...
U heeft de vrijheid om te kiezen welke soort ceremonie het beste bij u en uw dierbaar overledene past. We staan klaar om u te ondersteunen en om vorm te geven aan uw verwachtingen en wensen.

Verdriet en verwerking, rouw... het stopt niet na het afscheid. 
Na de viering, na de rouwmaaltijd, na de begraafplaats... wordt het soms stil rondom u. De mensen weten niet goed wat te zeggen. "Hoe gaat het?" wordt al snel een moeilijke vraag en het leven rondom ons gaat verder.
Ook dan zijn we er nog voor u. We blijven bereikbaar en bieden steeds een luisterend oor voor een babbel of een antwoord op uw vraag. 
Praktische afhandeling van administratieve zaken is soms overweldigend en ook daar bieden we graag ondersteuning.
Misschien wilt u nog een speciaal aandenken, of bent u op zoek naar dat ene speciaal symbool om uw dierbare te gedenken, een grafsteen of een ander gedenkteken... Het zijn zaken waar wij u ook graag in bijstaan, steeds op diepmenselijke manier.

Ons team...

Ons team bestaat uit gedreven professionals die u maximaal ondersteunen en bijstaan in deze moeilijke tijd...

Maak kennis met:

20230804 144708 ark Ine Dehandschutter

Andy

Gediplomeerd uitvaartondernemer en zaakvoerder

20230804 144820 ark Ine Dehandschutter 2

Caroline

Gediplomeerd uitvaartondernemer en zaakvoerder

20230804 144959 ark Ine Dehandschutter

Fien

Funerair medewerker

20230804 144916 ark Ine Dehandschutter

Noah

Funerair medewerker

20230804 102315 ark Ine Dehandschutter

Laurent

Funerair medewerker

20230804 102602 ark Ine Dehandschutter

Jana

Funerair medewerker - Catering team

20230722 160940 ark Ine Dehandschutter

Ann

Funerair medewerker - Catering team

20230804 113325 ark Ine Dehandschutter 2

Fabienne

Catering team

Op zoek naar een passend afscheid?

Bent u nog op zoek naar een passend afscheid voor uzelf of uw geliefde? Weet u niet goed waar te beginnen? Misschien kunnen wij u helpen.

Plan een afspraak in    of bel ons

Developer cta

Wat mensen vinden.

“ Blij dat we voor uitvaart van ons papa beroep op jullie hebben gedaan. De begeleiding naar het afscheid , de dienst zelf, alles was in orde. Het was zoals jullie zelf gezegd hebben een LEVENSVIERING Dank u wel daarvoor!!!! ”

27356285 1993299897603230 276758392098453410 o

Nancy Depelsemaeker

“ Over warme mensen gesproken … Warm, heel warm aanbevolen! 
Geen opdringerig gedoe, zoveel respect zowel voor de overledene als voor de familie. Wij hadden heel veel inspraak. Wat een mooie omkadering. 
Heel erg bedankt om zo een grote zorg te dragen voor ons mama. Bij jullie terecht komen neemt een stukje verdriet weg. Wat was ons mama mooi opgemaakt. Ze kreeg een prachtige plaats om even te rusten. Bedankt! 
De bloemen die vrienden en familie besteld hebben via De Ark waren 1 voor 1 prachtige stukken. 
Alleen maar lof voor Andy en zijn partner.  Wij raden Ark iedereen aan! ”

354446712 10159806392381859 3433865125078768453 n

Lien Peleman

“ Bedankt voor de hele mooie en serene dienst voor Yvette De Vleeschouwer. Top Team! ”

42750051 10156771896716255 1106691361395965952 n

Didier De Cock