20230804 143906 ark Ine Dehandschutter 2 2

Ons verhaal…

van echte normen en waarden

"Waarom zijn jullie eigenlijk met een uitvaartonderneming gestart?"  
Dat is zowat de meest gestelde vraag die we te horen krijgen... 

We zijn Andy en Caroline en we hebben de afgelopen 25 jaar beiden onze strepen verdiend in de sociale- en de zorgsector.  
Hier hebben we een doorgedreven kennis en ervaring opgebouwd in het begeleiden van diverse doelgroepen, dewelke we hebben omgezet in het professioneel ondersteunen en ontzorgen van getroffen families.  

En waarom? Omdat we denken dat we een verschil kunnen maken. Een verschil in hoe u als nabestaande dient opgevangen, begeleid en ontzorgd te worden.  
Een gedegen verschil in professionaliteit, in echtheid en in menselijkheid...
In het verleden werden we zelf ook geconfronteerd met het overlijden van dierbaren en we bleven na de uitvaart verweesd achter met het gevoel: was dit het nu? 

Vanuit deze gedachte wilden we het beter doen en hebben we onze opgedane professionele ervaring gekoppeld aan een twee jaar-durende opleiding tot uitvaartondernemer, dewelke we beiden met succes hebben afgerond.  Een zeer bewuste keuze voor het vak dus...

Onze onderneming behoort dan ook tot wat wij graag noemen “de nieuwe generatie" uitvaartondernemers. Waar de traditionele begrafenisondernemer veelal een voorgeschreven vader-op-zoon beroep was, wordt er nu bewust gekozen voor dit mooie ambacht, vanuit gedegen beroepsbekwaamheid.  

ARK Uitvaartzorg zag officieel het levenslicht in 2018 en als relatief jong bedrijf in de uitvaartsector, zijn we op die paar jaar uitgegroeid tot een gevestigde waarde in Geraardsbergen en omstreken.  
Dit dankzij het vertrouwen van de getroffen families. Vertrouwen dat men keer op keer moet verdienen en men niet als vanzelfsprekend mag zien; wel integendeel én los van hoeveel generaties men al dan niet in het vak zit... 

We werken met ARK Uitvaartzorg vanuit een gecentraliseerde locatie aan de Groendreef in Geraardsbergen, waar we een complete dienstverlening aanbieden bij het overlijden van uw dierbare.  
Ondertussen zijn we er gekend als 'Den Ark' maar eigenlijk is ARK een acroniem dat staat voor de woorden Afscheid, Rouw en Kwaliteitszorg. 
In onze visie en missie staat maximaal ontzorgen van de nabestaanden vanuit deze drie kernwaarden dan ook centraal. 

Dat begint bij oprecht luisteren naar u, de getroffen familie. Samen de tijd nemen om een mooi levensverhaal te schrijven, dat vertaald wordt in een uniek en uiterst persoonlijk portret, is waar we telkens weer naar op zoek gaan, met als rode draad flexibiliteit, individualiteit en vooral menselijkheid doorheen gans het parcours. Dit zonder te vervallen in de platgetreden paden of routine en tevens op uw tempo. We luisteren immers graag naar uw wensen en nemen hier bewust de tijd voor. Op die manier wordt elke levensviering persoonlijk en individueel benaderd, uiteraard met ruimte voor uw persoonlijke inbreng en tevens afgestemd op uw budget. 

En ook na de uitvaart blijven we een rol spelen in het ondersteunen van uw rouwproces indien u daar open voor staat. We blijven immers ook dan even vlot bereikbaar voor een babbel of indien de nood er is wordt er door onze rouwtherapeute Isabel of Dominieke een traject op maat opgesteld. Een eerste rouwgesprek met onze therapeute is trouwens altijd op onze kosten, omdat we beseffen dat een persoonlijke klik belangrijk is, ook in dit proces. 

Wij staan bovendien nog steeds persoonlijk zelf in voor de transfers, de verzorging en de opbaring van uw dierbaar overledene. Dit blijft voor ons zeer belangrijk om dit zelf vast te houden, tegen de tendens in om dit uit te besteden aan externe bedrijven zoals collega's tegenwoordig doen. 
Voor ons is dit geen optie, nét omdat dit ten koste gaat van het persoonlijke verhaal en de betrokkenheid naar u als getroffen familie.  

Laat dát nu net de kern zijn van ons mooie beroep en waarom we hier heel bewust voor gekozen hebben.

Vanuit deze gedachte...  bij ARK Uitvaartzorg geen holle slogans,  
maar échte waarden en échte normen… 

Tot uw dienst, 
Andy en Caroline

Wat mensen vinden.

“ Andy en Caroline,
Bedankt voor jullie warme en respectvolle begeleiding. Zowel voor, tijdens als na de dienst. ”

Jess Vds

“ Andy en Caroline, ik ben enorm dankbaar dat we bij jullie de kans hebben gekregen om op een persoonlijke manier afscheid te nemen van ‘ons moe’.
Jullie zorgden ervoor dat wij ons helemaal konden bezig houden met waar het om draait: het verlies en het afscheid.
We kregen veel vrijheid om alles op onze eigen manier vorm te geven.
Jullie ondersteunden, hielpen, zochten mee naar oplossingen en maakten echt tijd voor ons. Niets leek jullie te veel om onze wensen mee te realiseren en tot in de puntjes te verzorgen.
Ik voel dat jullie dit met hart en ziel doen. 
Jullie open mind, aanpak en aandacht is geweldig mooi en oh zo waardevol. Het heeft ons enorm deugd gedaan bij toch wel een erg ingrijpende gebeurtenis. 
Dank je wel!! ”

Rut De Geeter

“ Alles top!
Zeer begane mensen en alles zeer goed geregeld.
Prachtige dienst voor mijn vader zoals we het voor ogen hadden.
Niks op aan te merken.
Tom, Stefanie, Lennert en Maggy ”

Tom Van Den Berghe