20230804 143906 ark Ine Dehandschutter 2 2

Ons verhaal…

van echte normen en waarden

"Waarom zijn jullie eigenlijk met een uitvaartonderneming gestart?"  
Dat is zowat de meest gestelde vraag die we te horen krijgen... 

We zijn Andy en Caroline en we hebben de afgelopen 25 jaar beiden onze strepen verdiend in de sociale- en de zorgsector.  
Hier hebben we een doorgedreven kennis en ervaring opgebouwd in het begeleiden van diverse doelgroepen, dewelke we hebben omgezet in het professioneel ondersteunen en ontzorgen van getroffen families.  

En waarom? Omdat we denken dat we een verschil kunnen maken. Een verschil in hoe u als nabestaande dient opgevangen, begeleid en ontzorgd te worden.  
Een gedegen verschil in professionaliteit, in echtheid en in menselijkheid...
In het verleden werden we zelf ook geconfronteerd met het overlijden van dierbaren en we bleven na de uitvaart dikwijls verweesd achter met de gedachte: was dit het nu? 

Vanuit deze gedachte wilden we het beter doen en hebben we onze opgedane ervaring gekoppeld aan een twee jaar-durende opleiding tot uitvaartondernemer, dewelke we beiden met succes hebben afgerond.  Een zeer bewuste keuze voor het vak dus...

Onze onderneming behoort dan ook tot wat wij graag noemen “de nieuwe generatie" uitvaartondernemers. Waar de traditionele begrafenisondernemer veelal een voorgeschreven vader-op-zoon beroep was, wordt er nu bewust gekozen voor dit mooie ambacht, vanuit gedegen beroepsbekwaamheid.  

ARK Uitvaartzorg zag officieel het levenslicht in 2018 en als relatief jong bedrijf in de uitvaartsector, zijn we op die paar jaar uitgegroeid tot een gevestigde waarde in Geraardsbergen en omstreken.  
Dit dankzij het vertrouwen van de getroffen families. Vertrouwen dat men keer op keer moet verdienen en men niet als vanzelfsprekend mag zien; wel integendeel én los van hoeveel generaties men al dan niet in het vak zit... 

We werken met ARK Uitvaartzorg vanuit een gecentraliseerde locatie aan de Groendreef in Geraardsbergen, waar we een complete dienstverlening aanbieden bij het overlijden van uw dierbare.  
Ondertussen zijn we er gekend als 'Den Ark' maar eigenlijk is ARK een acroniem dat staat voor de woorden Afscheid, Rouw en Kwaliteitszorg. 
In onze visie en missie staat maximaal ontzorgen van de nabestaanden vanuit deze drie kernwaarden dan ook centraal. 

Dat begint bij oprecht luisteren naar u, de getroffen familie. Samen de tijd nemen om een mooi levensverhaal te schrijven, dat vertaald wordt in een uniek en uiterst persoonlijk portret, is waar we telkens weer naar op zoek gaan, met als rode draad flexibiliteit, individualiteit en vooral menselijkheid doorheen gans het parcours. Dit zonder te vervallen in de platgetreden paden of routine en tevens op uw tempo. We luisteren immers graag naar uw wensen en nemen hier bewust de tijd voor. Op die manier wordt elke levensviering persoonlijk en individueel benaderd, uiteraard met ruimte voor uw persoonlijke inbreng en tevens afgestemd op uw budget. 

En ook na de uitvaart blijven we een rol spelen in het ondersteunen van uw rouwproces indien u daar open voor staat. We blijven immers ook dan even vlot bereikbaar voor een babbel of indien de nood er is wordt er door onze rouwtherapeute Isabel of Dominieke een traject op maat opgesteld. Een eerste rouwgesprek met onze therapeute is trouwens altijd op onze kosten, omdat we beseffen dat een persoonlijke klik belangrijk is, ook in dit proces. 

Wij staan bovendien nog steeds persoonlijk zelf in voor de transfers, de verzorging en de opbaring van uw dierbaar overledene. Dit blijft voor ons zeer belangrijk om dit zelf vast te houden, tegen de tendens in om dit uit te besteden aan externe bedrijven zoals collega's tegenwoordig doen. 
Voor ons is dit geen optie, nét omdat dit ten koste gaat van het persoonlijke verhaal en de betrokkenheid naar u als getroffen familie.  

Laat dát nu net de kern zijn van ons mooie beroep en waarom we hier heel bewust voor gekozen hebben.

Vanuit deze gedachte...  bij ARK Uitvaartzorg geen holle slogans,  
maar échte waarden en échte normen… 

Tot uw dienst, 
Andy en Caroline

Wat mensen vinden.

“ Bedankt voor de hele mooie en serene dienst voor Yvette De Vleeschouwer. Top Team! ”

42750051 10156771896716255 1106691361395965952 n

Didier De Cock

“ Bedankt Andy en Caroline, 
De uitvaartplechtigheid van mijn mama was gewoon schitterend. Jullie inlevingsvermogen is gewoon grandioos en wat een professionalisme, jullie zijn hiervoor in de wieg gelegd. De muziekfilmpjes weerspiegelen helemaal hoe mama was. En het filmpje van de dienst helpt mij dit groot verlies te verwerken, zo mooi, ik heb het al veel keren bekeken en voel mij dan zo dicht bij mama. 
Nogmaals een dikke merci Andy en Caroline, het was een plezier om met jullie samen te werken. ”

Nadia Beaujean

“ Andy en Caroline, bedankt voor de mooie uitvaart van ons moeder. Zeer tevreden, mooie en perfect georganiseerde uitvaart . ”

331298720 864742811423714 360568691400094026 n

Christine Blondelle