Plant een herdenkingstuin

Biodiverse bloementuin7 heylen Ine Dehandschutter

In tijden van verlies zoeken we vaak naar manieren om de herinnering aan onze dierbaren levend te houden. Een prachtig en symbolisch idee is het creëren van een plekje in uw tuin waar u een bloeiende oase kan voorzien, die uw dierbaar overledenen vertegenwoordigt en een plek biedt voor troost, reflectie en het delen van liefdevolle herinneringen. DIt hoeft niet groot of klein te zijn, maar precies zoals u dit zelf aanvoelt. Een plekje om naartoe te gaan, troost te vinden en te reflecteren...

We werkten onlangs mee aan een herdenkingstuin die werd opgericht door een bedrijf die een paar werknemers had verloren in een tragisch ongeval. Zo'n plek is meer dan alleen een verzameling planten, bloemen en bomen; het is een levendige uitdrukking van het leven en de nalatenschap van de dierbaar overledene. Begin met het kiezen van planten en bloemen die een speciale betekenis hadden voor de persoon zelf of voor u. Favorieten, bloemen die het mooist gevonden worden of een speciale betekenis geven... Op deze manier wordt de tuin een eerbetoon dat echt persoonlijk en diepgaand is.
 

Er bestaan ook openbare herdenkingstuinen waar binnen een ecologisch en inspirerend kader, iedereen die er nood aan heeft op een natuurlijke, zintuiglijke of spirituele manier in contact kan komen met gevoelens die gepaard gaan met rouw en verlies. Dit kan zowel individueel als onder begeleiding. Het land van troost Essene (Affligem) is zo een inspirerende plaats en is vrij toegankelijk. Kijk gerust op de website of contacteer Marlon via 0476 27 31 01

Nodig gasten uit om deel te nemen aan het creëren van de herdenkingstuin door hun eigen bloemen of planten mee te nemen. Dit eenvoudige gebaar versterkt het gevoel van gemeenschap en verbondenheid, en elke toegevoegde plant wordt een symbool van liefde en herinneringen. Als ze hun bloemen of planten plaatsen, wordt de tuin een prachtige collage van kleuren en vormen die het leven en de liefde van de overledene weerspiegelen.

Naast het visuele aspect kan een herdenkingstuin ook dienen als een plek van troost en heling. Het verzorgen van de planten en het zien van hun groei kan een kalmerend en therapeutisch effect hebben, en het biedt een rustige ruimte om te reflecteren en herinneringen op te halen. Deze tuin wordt een levende en ademende uitdrukking van hoe het leven doorgaat, zelfs na het verlies.

Bij het creëren van de herdenkingstuin is het belangrijk om rekening te houden met de seizoenen. Kies planten en bloemen die gedurende het jaar in bloei staan, zodat de tuin altijd een symbool van leven en groei is. Overweeg ook het toevoegen van een bankje of een rustige plek waar mensen kunnen zitten en hun gedachten kunnen laten gaan, terwijl ze omringd worden door de schoonheid van de tuin.

Een herdenkingstuin is meer dan een fysieke ruimte; het is een emotioneel en symbolisch eerbetoon aan degenen die we zo missen. Het is een manier om hun leven te vieren, hun herinnering te koesteren en een blijvende plaats te creëren waar we troost en verbondenheid kunnen vinden. Met elke bloem die bloeit en elke boom die groeit, wordt de herdenkingstuin een levendige uitdrukking van liefde, herinnering en de voortzetting van het leven zelf.

Op zoek naar een passend afscheid?

Bent u nog op zoek naar een passend afscheid voor uzelf of uw geliefde? Weet u niet goed waar te beginnen? Misschien kunnen wij u helpen.

Plan een afspraak in    of bel ons

Developer cta